День українського добровольця

4 березня в Україні відзначається День українського добровольця.

Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Не заради орденів, а за покликом сердець взялися у 2014 році за зброю тисячі українців, коли над Україною нависла смертельна загроза. Вони стоять на смерть заради перемоги і сьогодні…

Зараз Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини.

Нині добровольцем став увесь Український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра. Наша готовність добровільно стати на захист України є вирішальною запорукою нашої перемоги. Разом ми нездоланна сила!

З нагоди відзначення Дня українського добровольця учні ліцею долучилися до районного Марафону «Вони для нас виборюють життя». Надзвичайний історичний екскурс свята повернув нас до славетного минулого і споконвічну боротьбу за незалежність держави. Торкаються найпотаємніших струн душі дитячі відеопривітання «Знов пишу я до тебе листа», адресовані своїм рідним та близьким Захисникам-добровольцям, що знаходяться на фронті. Скорбота та надія на Перемогу закарбована на знімках фотогалереї «Вшановуємо пам’ять». А надзвичайним набутком, результатом кропіткої дослідницької роботи, скарбницею життєвих історій і подвигів стало створення районної електронної «Книги пам’яті», до сторінок якої закарбовано імена 48 Героїв-випускників закладів освіти Шевченківського району, що віддали життя, надаючи нам можливість жити і працювати. З надією хочеться вірити і сподіватися, що це стане першим і єдиним виданням Книги, а наступні сторінки назавжди залишаться не заповненими…

Мріємо, щоб як найскорше ми створювали вже нову збірку - Книгу повоєнного мирного життя нашого прекрасного міста і незалежної вільної квітучої України!!!

Вони для нас виборюють життя

Кiлькiсть переглядiв: 0